Tyky –projektilla tehoa työhön ja arkeen

Sentakian toimitusjohtaja Jari-Pekka Vatanen päätti alkuvuonna 2017 kokeilla jotain uutta nostaakseen tiiminsä tehoja ja tehdäkseen tästä vuodesta jälleen historian parhaan. Hän lähestyi meitä toivomuksilla Tyky-projektista ja se saatiinkin sovittua yhdellä sähköpostin vaihdolla Vatasen hyväksyttyä ehdotuksemme. Pakettiin laitettiin InBody-kehonkoostumusmittaukset, ryhmä ja henkilökohtaiset valmennukset sekä ravintoneuvontaa. Projekti toteutettiin neljän kuukauden aikana helmi-kesäkuun välillä.

Tavoitteet selväksi

Tyky -projektiin kokonaisuudessaan osallistui loppujen lopuksi kolme henkilöä. Kaikille tehtiin alkuun InBody-kehonkoostumusmittaukset ensimmäisen ryhmävalmennuksen yhteydessä. Mittausten avulla päästiin näkemään jokaisen sen hetkinen henkilökohtainen tilanne mm. kehon lihas ja rasvamääristä, jolloin tavoitteiden asettaminen oli helpompaa ja realistisempaa. Tulosten keskenään vertailut sai aikaan naurun remahduksia, mutta samalla huokui selvästi, kuinka jokainen oli sitoutuneempi tavoitteidensa saavuttamiseen.

Ensimmäiset treenit saatiin pakettiin jokainen omalla tasollaan kaikkensa antaneina – fiilis oli katossa! Kaikki saivat mukaansa täytettäväkseen myös ruokapäiväkirjat, joiden pohjalta jokaiselle hiottiin ruokavaliota kuntoon. Ensimmäisen kuukauden aikana treenattiin tiiviisti jopa kahdesti viikossa valmennettuna pareittain tai ryhmässä. Kuntosaliliikkeiden suoritustekniikat ja treenitehon säätely tuli tutuksi, joten kesää kohti mennessä treenattiin kimpassa vain kerran kuussa.

 


Kuvassa kuukausittaisten treenien jälkeistä fiilistä (Tomi, Jari-Pekka ja Sauli)

 

Porukassa oli lähtötasoeroja, mutta sillä ei ollut merkitystä, koska jokainen pystyi tekemään treenin aina omalla tasollaan.

Naurulta ei voitu treeneissä välttyä eikä se ollut tarkoituskaan vaan pikemminkin päinvastoin. Äijähuumori siinä porukassa oli voimauttavaa ja toistensa sparraus syömisissä ja liikkumisissa teki tavoitteista yhteisiä.

Seuranta projektin aikana

Kahden kuukauden treenien jälkeen ryhmälle tehtiin toinen kehonkoostumusmittaus, jolla seurattiin kehitystä rasvan palamisessa ja lihaksen kasvussa. Paljon oli jo tapahtunut, mikä olikin kiva saada konkreettisesti jokaiselle näytettyä. Kehityksen seuraaminen motivoi ryhmää jatkamaan projektia täysillä ja lisäsi jopa vauhtia. Harjoittelua muutettiin etenkin yhden sankarin osalta enempi aerobisempaan suuntaan ja salia jätettiin vähemmälle. Myös ruokavalioon keskityttiin tarkemmin, jotta kroppa saatiin uudelleen paremmin rasvaa polttavaan tilaan, kun paino junnasi paikoillaan.

No sitten ne tulokset…

Kolme kovaa taistelijaa saavutti tavoitteensa noin neljän kuukauden aikana. Se tarkoitti muutoksia tottumuksiin ravinto ja liikuntapuolella. Jokainen oppi syömään terveellisemmin – siis laadukasta ravintoa sopivia määriä sopivin ruokailuvälein. Ylimääräisiä kiloja lähti paljon ja lihasvoima ja toimintakyky parani huomattavasti. Se näkyi yksilöillä selvästi kehittymisenä harrastuksissaan ja jaksamisena töissä. Yhteensä painoa tiputettiin lähes 30 kiloa josta pelkkää rasvamassaa hurjat 23,8 kiloa. Viimeisten treenien ja kehonkoostumusmittausten jälkeen oli helppo hymyillä kun tavoitteet oli saavutettu ja jopa ylitetty.

Kuvassa ryhmän InBody-mittaukset alussa, keskivaiheilla ja lopussa. Kuten näkyy, tuloksia todella tuli!

Miten hyöty näkyi yrityksessä?

Sentakian toimitusjohtaja Jari-Pekka Vatanen kertoo oliko liikunnan tukeminen sitten kannattavaa yrityksen kannalta:

Kyllähän tässä on huomannut aivan selkeän muutoksen porukan energiatasoissa. Meidän työssä osa matkustaa paljon asiakkaiden perässä. Sitä saa istua iltaa välillä pitkäänkin ja olla aamulla iskussa. Kyllä siinä pitää olla fysiikan kunnossa, jotta mieli jaksaa olla energinen. Treeni hitsasi porukkaa myös entisestään yhteen. Tekeminen on entistä vastuullisempaa ja hommat halutaan viedä varmasti laadukkaasti maaliin.

 

*Sentakia Oy on vuonna 2000 perustettu lahtelainen pyyhekuivaimien ja pumppujen maahantuontiin ja markkinointiin erikoistunut yritys.

 

Onnistumisiin

Petri Seppänen, Personal Trainer

 

Haluatko yrityksesi henkilöstölle yhtä hyviä tuloksia? Ota yhteyttä!