Manuaalinen fysioterapia

Manuaalinen fysioterapia sisältää erilaisia lihas- ja nivelkäsittelyjä, joilla pyritään tukemaan toimintakyvyn edistämistä asiakkaan aktiivisen harjoittelun lisäksi. Manuaalisella terapialla pyritään vaikuttamaan kivun lisäksi aineenvaihduntaan parantavasti käyttäen erilaisia menetelmiä, kuten pehmytkudosten käsittelyä, nivelten mobilisointia ja stabilointia, vetohoitoja sekä avustettua terapeuttista harjoittelua. Manuaalista terapiaa tarvitaan esimerkiksi kipu- ja jäykkyystiloissa, jolloin tavoitteena on optimaalisen liikkumiskyvyn palauttaminen.

 

LPG-hoito avuksi turvotukseen ja kipuun

LPG on monipuolinen hoitomuoto erilaisten kipu- ja jännitystilojen sekä aineenvaihdunnan ja nestekierron parantamiseen. LPG-hoidon on myös todettu edistävän vammojen paranemisprosessia sekä rentouttavan kehoa kokonaisvaltaisesti. Hoitomenetelmä perustuu alipaineen ja motorisoitujen rullien aiheuttaman kudosstimulaation yhteisvaikutukseen. LPG:tä käytetään laajalti erilaisiin vaivoihin fysioterapiassa muiden menetelmien tukena. Lisäksi laitetta käytetään erilaisissa kosmeettisissa hoidoissa muun muassa selluliitin ja rasvakudoksen muokkaamiseen.

LPG-hoidolla pyritään
• Kiihdyttämään aineenvaihduntaa ja lymfanestekiertoa, vähentämään turvotusta
• Helpottamaan erilaisia särky- ja kiputiloja
• Lievittämään lihasten ja lihaskalvojen jännitystä
• Tehostamaan palautumista urheilusuorituksista
• Parantamaan nivelten liikkuvuutta
• Hoitamaan arpikudosta ja sen aiheuttamaa kiristystä iholla
• Muokkaamaan rasvakudosta ja silottamaan selluliittia

Fysioterapialähetteellä voit tulla myös LPG-hoitoon ja saada KELA-korvausta, mikäli hoito on annettu fysioterapian yhteydessä.

 

Kipuhoidot TNS & Ultraääni sekä kylmä- ja lämpöhoidot

Manuaalisen terapian ja aktiivisen harjoittelun tukena fysioterapiassa voidaan käyttää fysikaalisia hoitomuotoja kivun ja toimintakyvyn parantamiseen. Kipuhoidoilla pyritään tilanteestasi riippuen rentouttamaan kudoksia, lisäämään aineenvaihduntaa sekä lisäämään liikkuvuutta.
TNS eli sähkökipuhoito on tarkoitettu käytettäväksi muun muassa akuuteissa ja kroonisissa lihas- ja nivelperäisissä kiputiloissa. Ultraääni tuottaa syvälämpöä, joka edistää verenkiertoa, pehmittää hoidettavaa kudosta sekä hoitaa turvotusta ja tulehdusta.

 

Kinesioteippaus

Kinesioteippaus on yksi monista fysioterapiassa käytettävistä menetelmistä, jolla voidaan vaikuttaa muun muassa kipuaistimukseen. Kinesioteippi on elastista, joustavaa materiaalia, joka oikein käytettynä stimuloi tuntoaistia vähentäen kipua ja lisäten asento- ja liiketuntoa. Lisäksi erilaisilla teippauksilla voidaan ohjata kehon tai raajan käyttöä optimaalisemmaksi sekä vaikuttaa lihaskireyksiin.
Kinesioteippaus vaikuttaa pehmytkudosten asentoon ja teipin venytystä säätelemällä ihonalaiselle kudokselle tehdään ikään kuin lisää tilaa liikkua. Tällöin verenkierto kohdealueella vilkastuu ja tarvittaessa teippauksella saadaan aikaan lymfaattista vaikutusta turvotuksen vähentämiseksi.
Yleisiä vaivoja joihin kinesioteippausta voidaan käyttää ovat muun muassa paikalliset kiputilat (esim. SI-nivel), lihasvenähdykset, nivelen asennon ohjaaminen ja vammasta tai leikkauksesta johtuva turvotus. Teippaus kestää suihkun ja saunomisen, joten sitä voidaan pitää kerrallaan parikin viikkoa.

 

Parafiinihoito

Parafiinihoito on miellyttävä lämpöhoito, joka sopii esim. nivelrikon aiheuttaman kivun hoitoon tai käsillään raskasta työtä tekeville. Parafiiniöljy kosteuttaa ja pehmentää ihoa tehokkaasti.

 

 

Varaa aika